Behandelingen

Biomechanisch onderzoek

BIomechanisch-onderzoek

Tijdens dit onderzoek wordt alles eens bekeken van kop tot teen. Hierbij wordt onderzocht of bepaalde klachten thv voet, enkel, knie, heup, rug veroorzaakt worden door een foutieve voetstand. Eventueel afwijkende bewegelijkheid in het onderste lidmaat wordt onderzocht. Alsook worden de voeten zowel statisch als dynamisch bekeken. Schoenadvies wordt steeds meegegeven bij dit onderzoek. Uit dit onderzoek kan dan achterhaald worden of podologische corrigerende zolen een positieve invloed kunnen hebben op jouw klachten. Deze zolen worden op maat gemaakt met de nodige correcties. Volgens de noden van de patiënt en de klachten wordt er ook doorverwezen naar collega kinesitherapeuten, osteopaten, chiropractors of arts - specialist. Duurtijd ongeveer 60 minuten.

Podologische zolen op maat

zolen

Deze zolen worden na een grondig biomechansich onderzoek op maat van de patiënt en zijn/ haar klachten uitgetekend via een digitaal tekenprogramma. De nodige aanpassingen en correcties worden toegevoegd. De hardheden van de zolen verschillen naargelang de patiënt. Een kind van 7 jaar met een soepele “platvoet” heeft een veel groter aanpassingsvermogen dan een 80+ met veel artrose. Na het uittekenen worden de zolen uitgefreesd door een machine en nadien worden er nog enkele handmatige aanpassingen uitgevoerd. Voorvoetselementen, vrijleggen van drukpunten, ophogingen bij een beenlengteverschil en bekleden van de zolen. We maken actieve zolen die een gunstig effect bieden op lange termijn voor zowel voeten, knieën, heupen en rug. De zolen worden standaard afgeleverd na 2-3 weken.

Medische voetverzorging

medische-voetverzorging

Een volledige verzorging van de voeten. De behandeling van nagels, eventuele ingegroeide teennagels, eksterogen (likdoorns), verwijderen van eelt. Duurtijd 30-45 minuten.


Klein consult

Een raadpleging, behandeling van ingegroeide teennagels, verwijderen clavi ( eksterogen, likdoorns), bepaalde huidproblematiek en wondproblemen.

hulpmiddelen

hulpmiddelen
Nagelbeugel

Een beugel die op de nagel wordt geplaatst om de kromming te verminderen en zo het ingroeien tegen te gaan.


Silicone orthesen

Dit zijn corrigerende of beschermende hulpmiddelen om bepaalde problemen thv de tenen aan te pakken. Deze siliconen orthesen worden op maat gemaakt zodat ze een optimale werking hebben. De hardheden van deze hulpmiddelen zijn afhankelijk van de klachten/problemen.

Advies

advies
Diabetes

Patiënten die in behandeling zijn voor diabetes weten als geen ander dat ze hun voeten goed moeten verzorgen. Door mijn ervaring op de diabetesvoetkliniek in het UZ Brussel, zag ik al vaak dat een eerder banaal probleem toch grote gevolgen kan hebben. Hierdoor ben ik steeds extra waakzaam voor bepaalde “onschuldige” problemen. Wat vele ook niet weten is dat diabetespatienten die zijn aangesloten bij de conventie of het zorgtraject. 2x per jaar recht hebben op een verhoogde terugbetaling voor een voetverzorging bij de podoloog.